herboristeria Sant Miquel Manresa

PREPARA EL TEU GINTÒNIC

Per a preparar un bon gintònic és necessari escollir una bona ginebra, una tònica gustosa i una copa adient.

Per donar-hi un gust especial i únic al nostre gintònic, és imprescindible el toc d’algunes plantes i espècies.

El pebre

  • De Jamaica: És molt més aromàtica que els altre pebres, té un gust i una olor molt semblant a la canyella, el pebre negra i nou moscada. PROPIETATS: Antioxidant i estimulant.

 

  • Negre: Aporta un gust picant i mentolat que ressalten els altres sabors de la copa. PROPIETATS: Antiinflamatori, digestiu i conté vitamines A i C.

 

  • Rosa: Aporta un gust dolç i picant. Si s’obren abans d’utilitzar-les ens donen un color rosat al gintònic. PROPIETATS: Antiinflamatori i digestiu.

Vainilla en branca

És una espècie que ens dona una aroma i un gust molt dolç. PROPIETATS: Digestiva.

Canyella de Ceilan en branca

És molt aromàtica, igual que la vainilla ens donarà un toc dolç al gintònic. PROPIETATS: Reguladora el nivell de sucre en sang i és energètica.

Cardamom verd

Ens donarà un gust semblant a l’eucaliptus, una aroma molt bona i un toc verd a la copa. PROPIETATS: Digestives.

Anís estrellat

Normalment s’utilitza com a ingredient per decorar. PROPIETATS: Digestives i gasos.

Ginebró

És un dels principals elements utilitzats en l’elaboració del gintònic. El seu gust és dolç tot i que al final ens deixa un gust amarg. Un cop ens hem begut la copa ens els podem menjar. PROPIETATS: Digestiu, antiinflamatori, diürètic i té un alt contingut en minerals i vitamines.

Coriandre

També és una de les espècies més utilitzades. Presenta un gust dolç. PROPIETATS: Digestiu, antiinflamatori i ens ajuda amb les flatulències (gasos).

Hibiscus

Aporta un gust àcid molt suau i ens dona un color vermellós a la copa. Es pot posar en forma de planta o bé deshidratat, en aquest cas, igual que els ginebrons, ens el podem menjar un cop em acabat la copa. PROPIETATS: Digestiu, regula la pressió i es favorable per combatre la infecció d’orina.

Regalèssia

Ens potencia els sabors de la copa i ens ajuda a contrarestar el gust amarg de la tònica. PROPIETATS: Digestiva, beneficiosa per es constipats, cal tenir en conte que augmenta la pressió.

Herboristeria Sant Miquel

  C/ Sant Miquel 4
Manresa, 08241, (Barcelona)

  93 872 35 50